Βιβλία

Παλαιό ρολόι, βιβλίο και γυαλιά οράσεως

Βιβλία σχετικά με τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως (σε αλφαβητική σειρά) και οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι για να τα αγοράσετε μέσα από το διαδίκτυο.

Τα βιβλία που έχει γράψει ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος, έχουν μπροστά το σύμβολο του Σταυρού (✝).


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

Τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την κοίμηση του αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Ο προσφιλής Άγιος του 20ού αιώνα, ιδιαίτερα δημοφιλής στο πλήρωμα της Εκκλησίας, διακρίθηκε για τα πνευματικά του χαρίσματα και αποτελεί για όλους μας υπόδειγμα αγιότητας. Στη παρούσα έκδοση παραθέτονται σύντομα στοιχεία του βίου του, η συγγραφική του δραστηριότητα και σταχυολογήματα της θεολογίας του. Οι αναγνώστες του βιβλίου αυτού θα γνωρίσουν περισσότερο τον Άγιο, μέσα από τα κείμενά του και θα ωφεληθούν στον πνευματικό τους αγώνα.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr | Public |


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΕΝ ΑΙΓΙΝΗ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΕΝ ΑΙΓΙΝΗ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΕΝ ΑΙΓΙΝΗ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Ακολουθώντας τα βήματα του Χριστού σήκωσαν γενναία το σταυρό του πνευματικού αγώνος και του διωγμού, για να φτάσουν από το Γολγοθά στην ανάσταση και να αναδειχθούν άξιοι του Χριστιανικού ονόματος. Άνδρες και γυναίκες, σφριγηλά νιάτα και λευκά γηρατειά, κληρικοί και λαϊκοί, βασιλείς και στρατιώτες, άρχοντες και δούλοι, σοφοί και αγράμματοι, άλλοι με το αίμα του μαρτυρίου, άλλοι με τον ιδρώτα του αγώνος και της ασκήσεως, και άλλοι με τα δάκρυα της μετανοίας, άνοιξαν τις πύλες του ουρανού και μπήκαν θριαμβευτές στην αιωνιότητα.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “AΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | e-shop.gr | plus4u.gr |


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr | Public |


ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ - Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ

ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ

Ύμνοι του αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός


ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΕΚΤΑΡΙΟ

Ο Γέροντας καθιερώθηκε στην συνείδηση του Αιγινήτικου -κυρίως- λαού ως Άγιος και θαυματουργός, και πολλοί βάφτιζαν τα παιδιά τους, δίνοντάς τους τιμητικά το όνομά του. Γιατί όμως; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, την πήρα στην παραλία της Αίγινας την ημέρα της γιορτής του προστάτη Αγίου μας, περιμένοντας την λιτάνευση των ιερών του λειψάνων, όταν κάποιος φίλος, εντελώς αυθόρμητα με ρώτησε: “Ξέρεις γιατί με λένε Νεκτάριο;”

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΕΚΤΑΡΙΟ”, κάντε κλικ στα:
plus4u.gr |


✝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ

Μακριά από μας η εξυπηρέτηση του κακού. μακριά από μας η καταπολέμηση των αγαθών έργων. μακριά από μας το πολυμερές, το πολύμορφο, το πολυώνυμο ψεύδος. μακριά από μας η αδικία του πλησίον, του αδελφού, γενικά του ανθρώπου. Η αδικία και το ψέμα, αναστατώνουν τις κοινωνίες, ταράζουν την ειρήνη και προκαλούν παντός είδους μεγάλες καταστροφές. Στους χριστιανούς που αγωνίζονται τον καλόν αγώνα, ο Απόστολος Παύλος γράφοντας, νουθετεί με τα παρακάτω λόγια: «το λοιπόν, αδελφοί, όσα εστίν αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα αγνά, όσα προσφιλή, όσα εύφημα, ει τις αρετή και ει τις έπαινος, ταύτα λογίζεσθε, α και εμάθατε και παρελάβετε, και ηκούσατε και είδετε εν εμοί, ταύτα πράσσετε και ο Θεός της ειρήνης έσται μεθ’ υμών». Αμήν. † Ο Πενταπόλεως Νεκτάριος

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr |


Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ”, κάντε κλικ στα:
plus4u.gr |


✝ Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΙΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΙΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ

Θεολογικός σχολιασμός του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως στο 5,33 εδάφιο της προς Εφεσίους επιστολής του Αγίου Αποστόλου Παύλου, που αναγιγνώσκεται κατά την ακολουθία του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΙΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Public |


ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ – Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Στη χιονισμένη Κωνσταντινούπολη, ο μικρός Αναστάσης συναντά την απέραντη αγάπη του Χριστού. Ταξιδεύοντας για τους Αγίους Τόπους, δαμάζει τα κύματα με τη δύναμη ενός μικρού σταυρού, που θα φορά για πάντα. Στο πέρασμα των χρόνων, ο Αναστάσης γίνεται ο Άγιος Νεκτάριος, ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών, και τα θαύματά του φθάνουν ως τα πέρατα της γης. Συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή ενός μεγάλου Αγίου της εποχής μας.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΙΔΙΑ – Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ”

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΛΟΓΟΙ ΤΡΕΙΣ

ΛΟΓΟΙ ΤΡΕΙΣ

Είναι συγκλονιστικό το πρωτείο της αγάπης, όπως αναδύεται από το ευαγγέλιο της Εκκλησίας. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς τι απομένει πλέον να λεχθεί, από τη στιγμή που ο ευαγγελιστής Ιωάννης προσδιόρισε τον ίδιο τον Θεό ως αγάπη (Α΄ Ιω. 4:8) και ο απόστολος Παύλος ξεστόμισε τον ύμνο της αγάπης (Α΄ Κορ. 13)! Κι όμως, για να είναι αληθινά Εκκλησία η Εκκλησία, χρειάζεται αδιάκοπα να φέρνει σε κάθε εποχή και σε κάθε άνθρωπο το ευαγγέλιο (δηλαδή την καλή αγγελία, τα καλά νέα, ότι η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος ζωής που έχει αληθινά μέλλον χωρίς λήξη, καθόσον είναι ο τρόπος ύπαρξης Εκείνου ο οποίος δεν έχει λήξη). Χρειάζεται, δηλαδή, οι ίδιοι οι πιστοί όχι απλώς να παπαγαλίζουν τα κείμενα της Γραφής, αλλά να ζουν με τέτοιον τρόπο ώστε, ο ίδιος ο βίος τους να φανερώνει την καλή είδηση, και ο λόγος τους να είναι μαρτυρία ευαγγελίου, διατυπωμένη στη γλώσσα του εκάστοτε παρόντος.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΛΟΓΟΙ ΤΡΕΙΣ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Public |


ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Το βιβλίο αφιερωμένο σε ένα συγκλονιστικό θαύμα που έκανε ο Άγιος Νεκτάριος στην Ρουμανία. Μιλούν γι’ αυτό: – Οι γονείς του παιδιού που θεραπεύθηκε. – Ο πνευματικός της Ιεράς Μονής Ρέτσια Ρουμανίας π. Νεκτάριος – Ο πνευματικός της οικογενείας π. Βασίλειος – Τρεις ακόμη ιερείς και λαϊκοί που παρακολούθησαν τη θαυμαστή επέμβαση του Θεού δια του Αγίου Νεκταρίου. Στο βιβλίο διαβάζουμε ακόμη για τη θαυματουργή παρουσία του Αγίου Νεκταρίου στη ζωή του Ντανιόν Βασίλιε, εκδότη και συντάκτη του βιβλίου στη Ρουμανία, στη ζωή της πρεσβυτέρας Μαρίας Όπρε, στη ζωή όλων μας. Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού! Εγώ πάντως το πίστεψα με την πρώτη. Όταν το άκουσα, το πίστεψα αμέσως. Όταν άκουσα ότι ο άγιος του είπε: Παιδί μου, εγώ σε εγχείρησα, δεν είχα καμμία αμφιβολία… π. Νεκτάριος

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr | Public |


✝ ΜΕΛΕΤΑΙ ΔΥΟ

ΜΕΛΕΤΑΙ ΔΥΟ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΜΕΛΕΤΑΙ ΔΥΟ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΜΕΛΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΜΕΛΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ – ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΥΝΕ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΥΝΕ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ – ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΚΟΥΝΕ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Έχει επισημανθεί επιτυχώς ότι είναι δύσκολο να προσεγγίση κανείς μία αγία και πιστή ψυχή για να την αναλύση. Ο άγιος δεν μπαίνει κάτω από τον φακό της επιστήμης και την ψυχαναλυτική παρατήρηση, γιατί ξεφεύγει από τα όριά της. Δεν είναι ο κοινός μεταπτωτικός άνθρωπος όπως τον γνωρίζει και τον εξετάζει η επιστήμη, αλλά ο ανακαινισμένος άνθρωπος που ζη μεν στη γη αλλά έκλεισε μέσα του τον ουρανό και τον καθήμενο επί του θρόνου του ουρανού. Είναι ο καινός άνθρωπος, ο εν Χριστώ Ιησού άνθρωπος, ο αναγεννημένος. Η συμπεριφορά του και η πολιτεία του είναι έξω από το συνηθισμένο και το λογικό.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ

Σε ώρες περισυλλογής κάθομαι και στοχάζομαι όλα αυτά τα αγαπημένα πρόσωπα τα οποία στο πέρασμα των χρόνων έχουν σημαδέψει τη ζωή μου, λαϊκούς και ρασοφόρους… Από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου της ζωής -«αρχαίους ανθρώπους της Ανατολής», όπως θα έλεγε και ο μακαριστός ο Φώτης ο Κόντογλου-, γνωστούς και αγνώστους Γεροντάδες, μέχρι και ορισμένους οι οποίοι έχουν πολιτογραφηθεί στον Ουρανό ως «Aγιοι» και κοσμούν τώρα το στερέωμα της Εκκλησίας!
Πρόσωπα ολοφώτεινα! Aνθρωποι οι οποίοι γεννήθηκαν ή διάβηκαν αυτό το «μικρό αλωνάκι», τη μικρή φλούδα γης που αποτελεί συνάμα και «ευλογημένο καταφύγιο» για τη φύτρα της Ρωμιοσύνης! Καρδιές γεμάτες αυταπάρνηση, χριστιανική εγκαρτέρηση και ανιδιοτελή αγάπη, όπου το παράδειγμα της απλής ζωής τους μπορεί σήμερα να μας τροφοδοτεί με μία δύναμη μυστική, η οποία αντιστέκεται καθημερινά και σιωπηλά στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, που απειλεί στις μέρες μας να ξεριζώσει προαιώνιες αρχές και αξίες…

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΖΕΡΒΑΚΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΚΑΝΔΗ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΚΑΝΔΗ

Η πολύπονη και οσιακή ζωή του Αγίου Νεκταρίου, η καθιέρωσή του στη συνείδηση των Ορθοδόξων ως κορυφαίου θαυματουργού Ιεράρχου. Ο τετραπληγικός Σταύρος Καλκανδής με τον χαλύβδινο ψυχικό δυναμισμό, από την ψυχική αφύπνιση στο θαύμα του σώματος διά του ελέους του Θεού και της χάριτος του Αγίου. Κύριο πρόσωπο του βιβλίου ο Πενταπόλεως Νεκτάριος ο εν Αιγίνη. Περιγραφή της πολυτάραχης ζωής του και των χώρων που διακόνησε. Κείμενα από την όλη δράση του, το συγγραφικό του έργο, τους διωγμούς και θλίψεις του από υψηλόβαθμους κληρικούς που συγχώρησε. Τούτο είναι ο μεγάλος του ψυχικός άθλος που μέτρησε στον Πλάστη. Μετά το οσιακό του τέλος (1920) ο Ουρανός τον χαρίτωσε. Ποικίλα και αμέτρητα τα θαύματά του. Μεγάλο Προσκύνημα η Αίγινα. Οι πάμπολλες φωτογραφίες-εικόνες πλαισωμένες από ανάλογα κείμενα κάνουν ευχάριστο το πολυσέλιδο βιβλίο. Μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Σμήναρχο σε πολεμική διαθεσιμότητα Σταύρο Καλκανδή, τετραπληγικό. Φαινόμενο η παρουσία του. Για βελτίωση της αναπηρίας του κατέφυγε σε γιατρούς της Ελλάδος και της Αμερικής, πλην για την επιστήμη ήταν καταδικασμένος να ζήσει ακίνητος στο κρεβάτι του πόνου. Ελεήθηκε και ως από λήθαργον αφυπνίσθηκε ψυχικά – το πρώτο θαύμα. Η δε γνωριμία του με τον Άγιο Νεκτάριο δια της πίστεώς του και την εν Χριστώ ζωή, έφερε και τη σωματική του έγερση. Έζησε εν υγεία περί τα τριάντα χρόνια και αφιερώθηκε σε έργα αγάπης στους αναπήρους.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΚΑΝΔΗ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – ΤΟΜΟΣ Α

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ - ΤΟΜΟΣ Α

Το δίτομο αυτό έργο αποτελεί μία πραγματική «εγκυκλοπαίδεια», στην οποία παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές του βίου του Αγίου, η πολυδιάστατη διακονία του και η ακλόνητη πίστη του. Την δίγλωσση αυτή έκδοση (στην ελληνική και αγγλική), η οποία γίνεται με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από την οσιακή κοίμησή του το 2020, την προλογίζουν η Α. Θ. Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – ΤΟΜΟΣ Α”, κάντε κλικ στα:
e-shop.gr | plus4u.gr |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – ΤΟΜΟΣ Β

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ - ΤΟΜΟΣ Β

Το δίτομο αυτό έργο αποτελεί μία πραγματική «εγκυκλοπαίδεια», στην οποία παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές του βίου του Αγίου, η πολυδιάστατη διακονία του και η ακλόνητη πίστη του. Την δίγλωσση αυτή έκδοση (στην ελληνική και αγγλική), η οποία γίνεται με την ευκαιρία συμπληρώσεως 100 ετών από την οσιακή κοίμησή του το 2020, την προλογίζουν η Α. Θ. Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ – ΤΟΜΟΣ Β”, κάντε κλικ στα:
e-shop.gr | plus4u.gr |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Βιογραφία με Θεολογική εμβάθυνση στην προσωπικότητα και το έργο του Αγίου Νεκταρίου γραμμένη από ένα ασκητή συγγραφέα.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ”, κάντε κλικ στα:
greekbooks.gr |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Κατά το έτος 2008 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την αποχώρηση του Μητροπολίτου Πενταπόλεως Νεκταρίου Κεφαλά (1846-1920) από τη διεύθυνση της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Η σχολή, κατά τον ιστορικό της πρώτης 75ετίας της Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, διευθυντή της Ριζαρείου και αργότερα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, “ένεκα του κύρους αυτού (του Νεκταρίου) ως Ιεράρχου επανεύρε την εσωτερικήν αυτής γαλήνην και δια του εκλεκτού αυτής διδακτικού προσωπικού εχώρησε προς τα πρόσω”. Η σημαντική αυτή περίοδος (1894-1908) της ζωής τόσο του Αγίου Νεκταρίου όσο και της σχολής αποτελεί το θέμα του βιβλίου, το οποίον εξεπόνησε ο εκλεκτός Ριζαρείτης απόφοιτος της σχολής Αρχιμ. Κλεόπας Στρογγύλης Δρ. Θεολογίας. Ο συγγραφέας μας προσφέρει το έργο του που αποτελεί πλούσιο αμητό πολυετούς έρευνας και αναδιφήσεως σε πρωτογενείς και αυθεντικές πηγές, οι οποίες απόκεινται στο Αρχείο της Σχολής: Πρακτικά, Αλληλογραφία και κείμενα του ιδίου Αγίου Πενταπόλεως.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ Η ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ”, κάντε κλικ στα:
Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | e-shop.gr | plus4u.gr | greekbooks.gr | Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ανάλυση του βίου του Αγίου Νεκταρίου κσι ιδιαίτερα της παράδοξης και καθοριστικής ιδιότητας της ζωής του ως απόρου ασθενούς στο Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών το 1920, είναι ένα άριστο πρότυπο ανάλυσης του όρου “Φτώχεια” και διάκρισής του από τον όρο “Φτωχοποίηση”, ώστε να διαφοροποιηθούν οι δύο αυτές καταστάσεις έναντι του όρου “Απορία”.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ

Ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στην ανατολική Θράκη το 1846. Ήπιε το ποτήρι των θλίψεων όταν τον συκοφάντησαν με άδικες κατηγορίες στον γέροντα Πατριάρχη Σωφρόνιο με αποτέλεσμα να εξοριστεί από την Αλεξάνδρεια. Ερχόμενος στη Ελλάδα διορίσθηκε ιεροκήρυκας στην Κύμη Ευβοίας και στη Λαμία. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα έζησε στην Αίγινα, όπου ίδρυσε το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Πλήθος θαυμάτων συντελούνται καθημερινά με τις πρεσβείες του Αγίου. Η μνήμη του Αγίου εορτάζεται 9 Νοεμβρίου. Η Εκκλησιαστική Σχολή της Αθήνας (η Ριζάρειος) τον κάλεσε να διδάξει τους μελλοντικούς ιερείς της Ελλάδας, και για 12 χρόνια ήταν διδάσκαλος της Ορθοδοξίας μας.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Ο ‘Αγιος Νεκτάριος, που έζησε και κοιμήθηκε στις αρχές του αιώνα μας, πρόσφερε ταπεινά τον εαυτό του στην υπηρεσία του θείου θελήματος. Σκόρπισε αφειδώλευτα την αγάπη του προς τους ανθρώπους, τους οποίους ευεργέτησε και εξακολουθεί να ευεργετεί με τα αναρίθμητα θαύματά του. Η πίστη, η ανεξικακία, οι αγώνες και η θεολογική του κατάρτιση τον καθιστούν πρότυπο αγιότητας και ελληνορθόδοξης παιδείας.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ”, κάντε κλικ στα:
e-shop.gr | plus4u.gr | Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ

Ενδιαφέρουσα μελέτη γύρω από την δράση του Αγίου Νεκταρίου ως διοικητικού στελέχους της Εκκλησίας, με τις ιδιότητές του ως Γραμμστέως και Πατριαρχικού Επιτρόπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ως Μητροπολίτου Πενταπόλεως, ως διευθυντού της Ριζαρείου και ως Ιδρυτού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης | Public |


Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ (Ο ΟΣΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ)

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ (Ο ΟΣΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ)

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ζωής του Αγίου, που ελήφθησαν από επιζώντες ακόμη στενούς συνεργάτες του ή συγγενικά τους πρόσωπα. Σκοπός του βιβλίου αυτού δεν είναι να επαναλάβει τις μέχρι τώρα πληροφοριακές ή συναξαριστικές αναστηλώσεις του Αγίου, ούτε να εντυπωσιάσει το κοινό με τα καταπληκτικά θαύματα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από παραχώρηση Θεού. Σκοπός είναι να δείξει πώς και γιατί “ευρέστησε τω Θεώ”, με ποιο τρόπο αγωνίστηκε και αντιμετώπισε τα προβλήματα της εποχής του, κατά κύριο λόγο πώς αντιμετώπισε τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του αρχαίου εχθρού και αγίασε και έλαβε τέτοια χάρη ο σεμνός τούτος ιεράρχης της Σηλυβρίας.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ (Ο ΟΣΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ)”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “Ο ΣΤΑΥΡΟΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΟΜΙΛΙΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ

Ομιλίες του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως περί Μετανοίας, Εξομολογήσεως και Θείας Ευχαριστίας. Πρωτότυπο κείμενο και νεοελληνική απόδοση.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΟΜΙΛΙΑΙ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ”, κάντε κλικ στα:
e-shop.gr | plus4u.gr |


✝ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΠΕΡΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ

ΠΕΡΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ

Το νέο αυτό βιβλίο των εκδόσεων ΆΘΩΣ περιέχει απόδοση στη νέα ελληνική ένδεκα ομιλών του Αγίου Νεκταρίου στις οποίες πραγματεύεται θέματα όπως ποια είναι η φύση της ψυχής καθώς και πώς να φροντίζουμε για την υγεία και τη θεραπεία της ακολουθώντας μια νηπτική πορεία και συμμετέχοντας στα μυστήρια της εκκλησίας μας. Οι ομιλίες αυτές αποτέλεσαν σταθμό στην ποιμαντική του εικοστού αιώνα.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | Public |


✝ ΠΕΡΙ ΘΕΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

ΠΕΡΙ ΘΕΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΘΕΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ

Κύριος σκοπός της δημοσιεύσεως της παρούσας μελέτης είναι αφενός μεν η διδασκαλία εκείνων που δεν σκέπτονται ορθά για τα ιερά μνημόσυνα, παραγνωρίζουν την σπουδαιότητά τους και δεν ακολουθούν τους κανόνες της Αγίας Εκκλησίας μας (…) αθετώντας την πίστη σε όσα είναι απολύτως σωτήρια· αφετέρου δε, η υποστήριξη των αληθειών και των ιερών παραδόσεων της Εκκλησίας, η εδραίωση των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πιστών (…) και η προφύλαξή τους από οποιαδήποτε πλάνη υπεισέρχεται με νεοεισερχόμενες, εσφαλμένες αντιλήψεις, ώστε με επίγνωση και εμπιστοσύνη να φυλάσσουν τις αλήθειες της Εκκλησίας, και έτσι, θεμελιωμένοι γερά στην πίστη, να προχωρούν σταθερά στον δρόμο της σωτηρίας και (…) την βασιλεία του Θεού, που μας έχει ήδη επαγγελθεί και που ευχόμαστε όλοι να αξιωθούμε.
Από τον Πρόλογο του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr |


ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΙΕΡΩΣΥΝΗΣ”, κάντε κλικ στα:
Public |


✝ ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο Ελληνισμός εν τω Βυζαντίω ειργάσθη και έδρασεν ως πρόμαχος του πολιτισμού, ως παράγων εκπολιτιστικός και ηγωνίσθη ανενδότως υπέρ της διασώσεως των αληθειών της αποκαλυφθείσης θρησκείας. Εάν ο Ελληνισμός έχη το δικαίωμα επί της ευγνωμοσύνης του πεπολιτισμένου κόσμου, το δικαίωμα τούτο αντιποιείται εξίσου ο του Βυζαντίου Ελληνισμός προς τον αρχαίον Ελληνισμόν, εάν μη ή μείζων, εστίν ίση προς ευγνωμοσύνην αυτού προς τον αρχαίον Ελληνισμόν.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΜΕΣΑΙΩΝΟΣ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ”, κάντε κλικ στα:
greekbooks.gr |


✝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ομολογουμένως μέγα εστί το της ευσεβείας μυστήριον Θεός εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν Πνεύματι, ώφθη αγγέλλοις, εκηρύχθη εν έθνεσιν, επιστεύθη εν κόσμω, ανελήφθη εν δόξη”.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ”, κάντε κλικ στα:
e-shop.gr | plus4u.gr |


✝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ 35 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

35 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το βιβλίο αυτό είναι ένας απλανής οδηγός της πνευματικής ζωής και αποκαλύπτει την ποιμαντική διάκριση και γνώση του Αγίου Νεκταρίου.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “35 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ”, κάντε κλικ στα:
greekbooks.gr |


ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ – Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ - Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ – Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ

ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ

Για πρώτη φορά κυκλοφορεί στη νέα ελληνική το σημαντικό βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου “Σπουδάζοντας με έναν άγιο”, το οποίο περιλαμβάνει τις σημειώσεις του μεγάλου αγίου και διδασκάλου για μια Ορθόδοξη Ποιμαντική. Με την έκδοση αυτή, το κείμενο γίνεται πιο οικείο και μπορούμε να δούμε σ’ αυτό όχι μόνον μιαν αληθινή εικόνα της Εκκλησίας, αλλά και μιαν αναλυτική περιγραφή των χαρισμάτων και των καθηκόντων των γνησίων Ποιμένων της, που με αγάπη και αυταπάρνηση εργάζονται για την σωτηρία όλων μας. Είναι στα αλήθεια συγκλονιστικό να διαπιστώνει κανείς πόσο ψηλά είχε τον πήχυ ο άγιος Νεκτάριος για τον εαυτό του, αλλά και για όλους τους επισκόπους και ιερείς που διακονούν τον λαό του Θεού. Στο επίμετρο του βιβλίου ο Γιώργος Μπάρλας θέτει τις βάσεις για έναν διάλογο σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα των νόμων της Πολιτείας σε σχέση με την χριστιανική ηθική.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | e-shop.gr | plus4u.gr | Public |


✝ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

Κείμενα αυτογνωσίας από τον μεγάλο σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, για πρώτη φορά στην δημοτική. Ο Άγιος Νεκτάριος, ακολουθώντας την παράδοση των φιλοκαλικών Πατέρων της Εκκλησίας μας, παρουσιάζει σε βάθος όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ψυχής, περιγράφοντας με ενάργεια τα πάθη και τις αρετές που εμφωλεύουν στο βάθος της.

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ”, κάντε κλικ στα:
Ιανός | Σταμούλης | greekbooks.gr |


✝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


✝ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ

Για να αγοράσετε το βιβλίο “ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ”, κάντε κλικ στα:
Σταμούλης |


Scroll to Top