Θαύματα - Παρουσίες
Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
Θαύμα 55ο
 

Το 1996 σε ηλικία 7 ετών, χτύπησε τον δίδυμο αδερφό μου μια σπάνια αρρώστια και μπήκαμε στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία για ένα μήνα. Οι γιατροί μετά από μέρες διαπίστωσαν ότι ο αδερφός μου έχει οστεομυελίτιδα (σαν καρκίνος στα κόκαλα). Μας είπαν ότι ίσως να 'ναι και χειρότερα απ' ό,τι νομίζουν! Μας είπαν ότι πρέπει να γίνει χειρουργείο.

Το βράδυ, πριν την ημέρα του χειρουργείου, ο αδερφός μου είδε στον ύπνο του τον ’γιο Νεκτάριο. Του έδινε ένα ΚΌΚΚΙΝΟ ΓΕΡΑΝΙ και του είπε να το μαδήσει στα οστά του Αγίου. Το πρωί λέγοντας το όνειρο που είδε στη γιαγιά μας, που ξενυχτούσε στο νοσοκομείο μαζί του, την ρώταγε άμα υπάρχει ’γιος που λέγεται Νεκτάριος και προσπαθούσε να μας εξηγήσει το λουλούδι (γιατί δεν ήξερε την ονομασία του, 7 χρονών παιδί, υπενθυμίζω) λέγοντας σαν αυτό το λουλούδι που έχουμε στο σπίτι!

Γίνεται το χειρουργείο και πετυχαίνει!

Την επόμενη μέρα, είδε στον ύπνο του το τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και μας έλεγε ότι καθόταν στο πεύκο που είναι πάνω από τον τάφο του, να σας πω ότι δεν είχαμε πάει ποτέ στην Αίγινα έως την ημέρα που πήγαμε για το τάμα οικογενειακώς.

Πάμε να προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου και ο αδερφός μου την ώρα που προσκυνάει τον τάφο του εντοπίζει πάνω στον τάφο το ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΕΡΑΝΙ που του είχε δώσει ο ’γιος Νεκτάριος.

Ο ’γιος είναι προστάτης της οικογένειας μας από τότε, ίσως και από πάντα να ήταν και απλά δεν το γνωρίζαμε. Από τότε πηγαίναμε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στη Καμάριζα τα μπλοκάκια υπέρ υγείας & υπέρ αναπαύσεως, διότι ο πατέρας μου είχε ένα μικρό τυπογραφείο!

Μία Κυριακή, μετά τη λειτουργία, ξεφορτώναμε τις κούτες με τα μπλοκάκια και τα πηγαίναμε στον Ναό. Εκεί που τα ακουμπήσαμε είδαμε τον Γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη, ρωτάει τον πατέρα μου πως πάνε τα πράγματα και ο πατέρας μου του απάντησε ότι δεν πάει καθόλου καλά το μαγαζί και φοβάται γιατί έχει τρία παιδιά! Ο γέροντας τον ακουμπά στον ώμο και του λέει πως από αύριο δεν θα προλάβαινε τις δουλειές... Και έτσι όπως το είπε, την επόμενη μέρα ο πατέρας μου έψαχνε προσωπικό και το χαρτί για τις δουλειές που του είχαν έρθει δεν χωρούσε στο μαγαζί, δούλευαν υπερωρίες!!! Ο γέροντας Νεκτάριος είναι σίγουρα ο μεσίτης του Αγίου Νεκταρίου και αυτός με τη σειρά του στον ίδιο τον Χριστό!

Αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει το πρόβλημα του καρκίνου ο μεγάλος μου αδερφός, τον έχω τάξει από τη πρώτη στιγμή στον προστάτη ’γιο Νεκτάριο και το θέμα της υγείας του το έχω αφήσει επάνω του. Οι δοκιμασίες είναι για εμάς τους ανθρώπους. Εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να είναι ξανά εδώ μαζί μας ο ’γιος γιατί ξέρω ότι είναι Ζωντανός και μας βλέπει και μας ακούει! Τον αγαπώ με όλη μου τη καρδιά!

Τ.Ε.

 
Σχετικά Links:
 
 
 
 
Αρχική σελίδα
 
Βίος Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
 
Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα
 
Θαύματα Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
 
Κείμενα Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
 
Βιβλία για τον ’γιο Νεκτάριο Πενταπόλεως
 
Φωτογραφίες
 
Σύνδεσμοι
 
Ευχαριστίες
 
Επικοινωνία
 
Σχεδιασμός και Δημιουργία: ’ρκεσις   Φιλοξενία ιστοσελίδας: Ματιά (www.matia.gr)