Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου

Φωτογραφίες από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου

Που βρίσκεται η Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου

Η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου, βρίσκεται στο δυτικό άκρο του νομού Φωκίδος, νότια του Τρικόρφου και περίπου 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ναυπάκτου.

Βάση των χαρτών του Google, το στίγμα της μονής (για να το βάλετε στο GPS του αυτοκινήτου σας ή του κινητού σας τηλεφώνου) είναι: 38°25’55.9″N 21°53’47.8″E

Η μονή είναι ανοικτή (χειμώνα-καλοκαίρι) από τις 9.30π.μ. έως τη δύση του ηλίου.

Στην είσοδο της μονής υπάρχει κουδούνι, το οποίο θα πρέπει να χτυπήσετε ώστε να σας ανοίξει μια μοναχή την πόρτα και να μπορέσετε να εισέλθετε στο χώρο του μοναστηριού.

Στοιχεία επικοινωνίας με τη μονή

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου

Τρίκορφο Φωκίδος
330 56
Ευπάλιο – Φωκίδα

Τηλέφωνο
26340 44391

e-mail
[email protected]

Ιστοσελίδα
https://www.agiosnektarios-monastery.gr/

Λίγα λόγια για τη Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου

Το θαυμάσιο αυτό μοναστήρι βρίσκεται σε μια όμορφη πλαγιά της Δωρίδας, στο δυτικό τμήμα του νομού Φωκίδας, λίγο πριν το χωριό Τρίκορφο.

Η ανέγερση της μονής ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1991, από λίγες μοναχές που μεταμόρφωσαν -με την βοήθεια του Θεού- τον τόπο σε ένα επίγειο παράδεισο!

Το πρώτο διακόνημα τους ήταν η κατασκευή λιβανιού. Από τότε έχουν διανύσει -με τις ευλογίες του Χριστού, της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου- μακρύ και δύσβατο δρόμο, πράγμα που εξακολουθούν να κάνουν και σήμερα. Τα διακονήματα στις μέρες μας έχουν πληθύνει και ο πνευματικός αγώνας τους παραμένει η κύρια ενασχόληση και προσφορά τους όλους εμάς!

Στο πλευρό τους, έχουν την ψυχή της Μονής, τον Γέροντά τους, τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Στο μοναστήρι φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου (9 Νοεμβρίου), αλλά και το ζωστικό (μοναχικό ένδυμα) και το επανωκαλλύμαυχό του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς (2 Ιουλίου).

Η Ιερά Μονή πανηγυρίζει τρεις φορές το έτος. Στις 2 Ιουλίου (Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς), στις 27 Αυγούστου (Αγίου Φανουρίου) και στις 9 Νοεμβρίου (Αγίου Νεκταρίου).

Δείτε φωτογραφίες από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου κάνοντας κλικ εδώ!

Κοινοποίησε τη σελίδα: