Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Μαρίας

Ένα μικρό εκκλησάκι, την νύχτα, με αναμένα καντήλια, στην ερημιά

Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ την εμπειρία μου από τη μεγαλοψυχία του Αγίου Νεκταρίου.

Πριν 3 χρόνια με την απόκτηση του πτυχίου μου και επιστρέφοντας στην Ελλάδα αναζητούσα διακαώς εργασία χωρίς αποτέλεσμα. Τότε, ενώ αντιμετωπίζαμε και προβλήματα υγείας της μητέρας μας, που με απέτρεψαν από την ιδέα να ξαναφύγω στο εξωτερικό για να βρω εργασία, η αδερφή μου μού έδωσε την ιδέα: “Προσευχήσου στον Άγιο και τάξε του να σε βοηθήσει.” Αυτό ήταν, σε λίγους μήνες κι ενώ είχα αφήσει βιογραφικά παντού, βρέθηκε θέση από το πουθενά. Από τότε, ευχαριστώ βαθιά τον Άγιο Νεκτάριο και προσπαθώ να μοιράζομαι τον 1ο μισθό μου για την αποπεράτωση των ναών του.

Επίσης, όταν ήμουν 3 μηνών έγκυος, έπρεπε να κάνω τον υπέρηχο 1ου επιπέδου και επειδή εκείνη την περίοδο εργαζόμουν στη Βόρειο Ελλάδα, πήγαμε με τον σύζυγό μου στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γνωρίζουμε καλά τους δρόμους, αναζητώντας ένα διαγνωστικό κέντρο όπου μας είχε παραπέμψει η γυναικολόγος μου. Χωρίς να είμαστε σίγουροι πού ακριβώς βρισκόμαστε, παρκάραμε το αυτοκίνητο και βγήκαμε να ρωτήσουμε. Τότε βλέπω ένα παρεκκλήσι και μπαίνω να ανάψω ένα κερί. Βγαίνοντας μου λέει ο σύζυγός μου: “Πάλι τον βρήκες τον Άγιο σου!” ήταν παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου! Τότε, εγώ ηρέμησα γιατί κατάλαβα ότι ο Άγιος ήταν οδηγός μας και όντως το κέντρο ήταν στα λίγα μέτρα από εκεί.

Κι άλλη φορά, πριν το παραπάνω περιστατικό, έπρεπε να συναντήσω μια καλή μου φίλη που εκείνη την περίοδο εργαζόταν στα Τρίκαλα. Κατέβηκα από το ΚΤΕΛ χωρίς να ξέρω πού ακριβώς βρισκόμουν, βλέπω έναν ναό και λέω να ανάψω ένα κεράκι πριν της τηλεφωνήσω για να ορίσουμε ένα σημείο συνάντησης. Ο ναός ήταν του Αγίου Νεκταρίου, συγκινήθηκα, προσκύνησα την εικόνα του, τον ευχαρίστησα που ήταν δίπλα μου και ήρεμη πλέον ότι δεν έχω χαθεί έδωσα το ραντεβού με τη φίλη μου, η οποία πολύ εύκολα σε λίγα λεπτά βρέθηκε στον ναό.

Τέλος, πιστεύω βαθιά ότι με τις μεσιτείες του Αγίου Νεκταρίου κατάφερα να βρω τον σύντροφο της ζωής μου και να τελέσουμε το μυστήριο του γάμου σε έναν από τους ναούς του, σε μια εποχή που διέπεται από τα αλλοιωμένα πρότυπα ανθρωπίνων σχέσεων που προβάλλουν ως ολοκληρωμένο άνθρωπο τον απομονωμένο και καταναλωτικό άνθρωπο.

Ελπίζω να ήμουν κατανοητή. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Εύχομαι να συνεχίσετε να εργάζεσθε για την ανάδειξη της χάρης του Αγίου. Μακάρι ο Άγιος Νεκτάριος να βρίσκεται πάντα δίπλα μας!

Μαρία

Κοινοποίησε τη σελίδα: