Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Iuliana Nicoleta

Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Iuliana Nicoleta

Καλησπέρα!

Ονομάζομαι Iuliana-Nicoleta και κατάγομαι από την Ρουμανία. Ζω στη Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2013 μαζί με με την οικογένειά μου· τον σύζυγο μου Daniel-Cristian και τα δύο μας παιδιά, Cristiano-Loris και Lucas-Riann.

Θέλω πολύ να σας πω για την παρουσία του Αγίου στη ζωή μου και τη βοήθεια που γρήγορα έλαβα από Αυτόν.

Έμαθα για τον Άγιο Ιεράρχη Νεκτάριο τον Ιούλιο του 2023. Πρέπει εδώ να σας αναφέρω ότι μέχρι τότε είχα στο σπίτι μου μόνο μια μικρή εικόνα του Αγίου Ιεράρχη Νικολάου, μια εικόνα της Παναγίας και την εικόνα του Ιησού Χριστού. Προσευχόμουν, δε, μόνο στον Κύριο Ιησού Χριστό και στην Παναγία.

Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από την αρχή…

Στις 06.09.2002 γέννησα με καισαρική τομή το πρώτο μου παιδί. Ήταν καρπός της αγνής αγάπης μεταξύ δύο εφήβων, και ήταν τόσο επιθυμητό όσο και αγαπημένο μας. Παρόλο που οι γονείς μου δεν συμφωνούσαν με την εγκυμοσύνη και με παρότρυναν σε μεγάλες αμαρτίες, αποφάσισα με τη βοήθεια του Κυρίου και της Παναγίας να γίνω μητέρα.

Την πρώτη νύχτα μετά τη γέννηση του γιου μου, είδα ένα τόσο αληθινό όνειρο, το οποίο δεν έχω ξεχάσει καθόλου! Μετά από 21 χρόνια κατάφερα να καταλάβω το όνειρο αυτό. Στο όνειρο είδα το σκοτεινό δωμάτιο, όπου βρισκόμουν, και την πόρτα να ανοίγει. Στην πόρτα εμφανίστηκε ένας άνδρας, όχι πολύ ψηλός, με γένια, ντυμένος με μαύρα ράσα, σαν μοναχός, με μαύρο καλυμμαύκι στο κεφάλι. Στο δεξί του χέρι κρατούσε ένα χρυσό θυμιατό με κουδούνια, με το οποίο άρχισε να θυμιάζει, και πίσω του υπήρχε ένα έντονο φως λαμπερό σαν τον ήλιο.

Πέρυσι τον Ιούλιο, ακούγοντας τη λειτουργία κάθε βράδυ στο ραδιόφωνο, εντυπωσιάστηκα από τα όμορφα λόγια που ειπώθηκαν στο τέλος της λειτουργίας για τον Άγιο Νεκτάριο… για τις προσευχές στον Αγίο Ιεράρχη Νεκτάριο της Αίγινας, που είναι θαυματουργός και θεραπευτής ασθενειών. Το όνομα Νεκτάριος, με ευχαριστεί πολύ…

Από περιέργεια έψαξα στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τον Άγιο. Έτσι βρήκα τις πολλές μαρτυρίες ανθρώπων και έτσι βρήκα την εικόνα του Αγίου, που… έμοιαζε πολύ με το πρόσωπο του ονείρου μου! Δεν μπορούσα να το πιστέψω!

Μετά από λίγο καιρό, μια Παρασκευή, όντας σε μεγάλη πνευματική αναστάτωση, που μου προκάλεσε το πρώτο μου παιδί, άρχισα να διαβάζω για πρώτη φορά τον ακάθιστο ύμνο του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου. Στο τέλος, ζήτησα από τον Άγιο να κάνει ένα θαύμα… να με βοηθήσει!

Την Κυριακή, στην εκκλησία, πριν τη Θεία Λειτουργία προσευχήθηκα μπροστά στην εικόνα της Παναγίας με το μωρό Ιησού Χριστό… μια εικόνα που έφερα από το Άγιο Όρος. Τη Δευτέρα ήρθε το θαύμα… ο γιος μου με πήρε τηλέφωνο για να μου πει ότι θα πάει στο Βουκουρέστι με μια μικρή άδεια, εγκαταλείποντας εντελώς το σχέδιό του, που ταλαιπωρούσε την ψυχή μου!

Ο Loris πήγε όντως στο Βουκουρέστι. Εκεί επισκέφθηκε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων και τη Μονή Radu Voda. Στη μονή αυτή, τον Ιούλιο του 2002 (2 μήνες πριν δω το όνειρο που σας ανέφερα) μεταφέρθηκαν, για πρώτη φορά στη Ρουμανία, τα λείψανα του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου.

Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Iuliana Nicoleta

Ζήτησα από τον γιο μου να μου φέρει μια εικόνα του Αγίου, ασημένια αν ήταν δυνατό. Το έκανε, και μάλιστα υπήρχε μόνο μια εικόνα προς πώληση, η οποία ήταν ακριβώς όπως την ήθελα… ασημένια, από την Ελλάδα. Τοποθέτησα δε την εικόνα στο τραπέζι, δίπλα στην εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας, που παρέλαβα πρόσφατα από το Άγιο Όρος.

Το επόμενο βράδυ, επιστρέφοντας από τη δουλειά, μπαίνοντας στο σπίτι, αισθάνθηκα, στο μέρος του δωματίου όπου βρισκόταν η εικόνα του Αγίου, μια έντονη μυρωδιά από λευκά βασιλικά κρίνα, η οποία παρέμεινε για λίγα λεπτά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ρώτησα τον σύζυγό μου αν μπορούσε να το μυρίσει κι αυτός. Αμέσως καταλάβαμε ότι ο Άγιος μας έδωσε ένα σημάδι παρουσίας… αλλά ακόμα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα θαύμα συνέβαινε σε εμάς τους αμαρτωλούς.

Την επόμενη μέρα ρώτησα τον γιο μου τι είδους λουλούδια ήταν κοντά στα λείψανα του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου στη Μονή Radu Voda, και μου επιβεβαίωσε ότι ήταν λευκοί βασιλικοί κρίνοι!

Μεγάλος είναι ο καλός Κύριος και η δύναμή Του!

Από τότε ο Άγιος δεν έπαψε να είναι μαζί μου και με την οικογένειά μου, να ακούει τις προσευχές μας, να κάνει θαύματα στη ζωή μας! Χάρη στον Άγιο, στην Παναγία και τον Καλό Κύριο, στον Ιησού Χριστό, εγώ και η οικογένειά μου έχουμε ενισχυθεί στην πίστη μας.

Όπως μου είπε κάποτε ο σύζυγός μου, άλλαξα πολύ τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο. Άρχισα να καταλαβαίνω το νόημά μας σε αυτή τη ζωή στη γη, να μην κουράζομαι να διαβάζω πνευματικά βιβλία και βιβλία προσευχής.

Πέρυσι, στις αρχές Νοεμβρίου ευχήθηκα πολύ, αν δεν μπορούσα να πάω στη γιορτή του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου στις 9.11 στην Αίγινα, τουλάχιστον να αξιωθώ να πάω στο Βουκουρέστι στη Μονή Radu Voda. Δεν τα κατάφερα, αλλά ο Άγιος έκανε πάλι ένα θαύμα! Έμαθα μέσω ενός ιερέα, ότι 80 χιλιόμετρα μακριά από εμάς, υπάρχει ρουμανικός ορθόδοξος ναός αφιερωμένος στον Άγιο Ιεράρχη Νεκταρία, όπου υπάρχει και ένα μικρό μέρος των λειψάνων του Αγίου! Μαζί με άλλους χριστιανούς και τον ιερέα αυτό κατάφερα στις 9.11 να παρακολουθήσω την ιερά λειτουργία και να προσκυνήσω τα λείψανα του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου.

Ταχυδρόμησα επίσης στο μοναστήρι του Αγίου Ιεράρχη Νεκταρίου στην Αίγινα, στο τέλος Δεκεμβρίου του 2023, ένα βιβλιαράκι με την ελπίδα ότι θα φτάσει στο σπίτι του Αγίου Νεκταρίου.

Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Iuliana Nicoleta

Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας να διαβάσετε την επιστολή μου!

Ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την παρουσία του πολυαγαπημένου μας Άγιου στην ζωή μας.

Ζητώ από τον Καλό Θεό και τον Άγιο να μας βοηθήσει και εμάς, να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στην Αίγινα.

Ο Θεός να βοηθήσει!!!

Κοινοποίησε τη σελίδα: