Η παρουσία του Αγίου στη ζωή της Γεωργίας Βαρσάμη

Το σκίτσο ενός τρακαρισμένου αυτοκινήτου

Στις 19 Ιουνίου 2016, ο γιος μου 21 ετών παλικάρι, δόκιμος αστυφύλακας, κι ενώ κατευθυνόταν προς Αθήνα με ΙΧ, είχε ένα τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό κοντά στη Λαμία.

Για ανεξήγητο λόγο το αυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του και έπεσε σ’ ένα μαντρότοιχο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο το παιδί μου βγήκε ολοζώντανο, με μερικούς μώλωπες κι ένα μικρό κάταγμα στην κάτω γνάθο.

Όταν φτάσαμε στον τόπο του ατυχήματος, εκτός από το σοκ που νιώσαμε είδαμε το παιδί μας ότι ήταν καλά. Βέβαια διακομίσθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η τροχαία μας τόνισε πως ήταν θαύμα το πώς βγήκε ζωντανός ο γιος μου από μια τέτοια σύγκρουση. Το αυτοκίνητο είχε γίνει μια μάζα από σιδηρικά.

Ο αστυνομικός μου ζήτησε να πάρω από το αυτοκίνητο τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού μου και ότι άλλο χρήσιμο υπήρχε στο αυτοκίνητο. Μέσα στη σαστιμάρα μου το πρώτο πράγμα που αντίκρισα στη θέση του συνοδηγού ήταν μια ξύλινη εικόνα. Δεν έδωσα σημασία το πώς βρέθηκε σε κείνο το σημείο ούτε ποιος Άγιος ήταν.

Πήρα την εικόνα στα χέρια μου την έσφιξα στην αγκαλιά μου και το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι κοντά στο παιδί μου. Ύστερα από λίγη ώρα, στο νοσοκομείο της Λαμίας, ρώτησα το γιο μου για την εικόνα. Μου είπε πως ήταν ο Άγιος Νεκτάριος και η εικόνα του βρίσκονταν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Του την είχε δωρίσει ένα φιλικό του πρόσωπο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ένιωσα την ανάγκη στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν το παιδί μου να προσευχηθώ. Να ευχαριστήσω το Θεό που χάρισε τη ζωή του παιδιού μου. Αναζητώντας κάποιο εκκλησάκι με πληροφόρησαν ότι το νοσοκομείο της Λαμίας έχει δική του εκκλησία. Είναι η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου.

Ένιωσα την παρουσία του Αγίου Νεκταρίου ακόμη πιο έντονη όταν ο ιερέας της εκκλησίας αφού του διηγήθηκα το συμβάν μου είπε. «Αυτή η μικρή εικονίτσα που φοράς στο λαιμό σου ξέρεις ότι είναι ο Άγιος Νεκτάριος;» Πραγματικά. Η εικονίτσα που είχα στο λαιμό μου ήταν του γιου μου. Τη φόραγε όταν έδινε πανελλαδικές το 2013. Πέρασε στη σχολή αστυφυλάκων που ήθελε και ύστερα την έδωσε σε μένα. Από τότε δε, την έχω πάντα περασμένη στο λαιμό μου. Δεν ήξερα όμως ποιος Άγιος ήταν.

Όλα αυτά δεν ξέρω αν θα τα δείτε σαν θαύμα. Για μένα ήταν και ευχαριστώ τον Άγιο που με αξίωσε. Μας έδειξε πόσο δυνατή είναι η θρησκεία μας. Δυνάμωσε την πίστη μας στο Θεό. Ο Άγιος Νεκτάριος είναι ο προστάτης των παιδιών και της οικογένειάς μας.

Πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μεγάλη η χάρη του.

Βαρσάμη Γεωργία

Κοινοποίησε τη σελίδα: