Η καρκινοπαθής και ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης στην Καμάριζα Λαυρίου

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης

Θέλω να σου διηγηθώ ένα θαύμα του Αγίου Νεκταρίου που έγινε φέτος -Νοέμβριος 2010- τη μέρα της μνήμης του Αγίου. Μου το διηγήθηκαν μόλις χτες, ένα ευλαβέστατο ζευγάρι, καθ’ όλα αξιόπιστο.

Μια ευλαβέστατη και αξιοαγάπητη από πολλούς επιφανείς γέροντες της εποχής μας (π. Ιάκωβος Τσαλίκης, π. Πορφύριος, Άγιος Φιλούμενος κτλ.) γερόντισσα, η μοναχή Α, διηγήθηκε το ακόλουθο στο εν λόγω ζευγάρι:

Στις 9 Νοεμβρίου 2010 πήγε μια κυρία στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καμάριζα Λαυρίου, με μια φίλη της. Αυτή η φίλη της είχε μια ξαδέλφη που ήταν καρκινοπαθής. Κάποια στιγμή όπως ήταν ο γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης γονατιστός μπροστά στην μεγάλη εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και ανέπεμπε δεήσεις, γύρισε στον κόσμο και είπε: “Αυτή τη στιγμή, βάλτε με το νου σας ανθρώπους που έχουν ανάγκη”. Γυρίζει η κυρία και λέει στη φίλη της να πει από μέσα της το όνομα της εξαδέλφης της που ήταν άρρωστη. Εκείνη, πράγματι το έκανε.

Την άλλη μέρα πήγε η ξαδέλφη της στους γιατρούς για την καθιερωμένη θεραπεία και την βρήκαν πεντακάθαρη. Όταν της το είπαν αυτή τους ευχαρίστησε, πλην όμως ένας γιατρός της είπε πως από θαύμα ήταν καθαρή από τον καρκίνο και πως τον Θεό έπρεπε να ευχαριστεί.

Μια από τις επόμενες μέρες ξύπνησε το πρωί (7 το πρωί) να πάει στη δουλειά της. Μόλις έβαλε μπρος το αυτοκίνητο και ξεκίνησε, ούτε η ίδια ξέρει πως, βρέθηκε στον μητροπολιτικό ναό στα Σπάτα (η δουλειά της είναι σε διαφορετική κατεύθυνση) και είδε τον γέροντα Νεκτάριο έξω από αυτόν να κρατά μια λειψανοθήκη, τυλιγμένη με ένα πανί. Έτρεξε, τον ευχαρίστησε για τις προσευχές και εκείνος άνοιξε το κουτί και δείχνοντάς της τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου που ήταν μέσα της είπε; “Αυτόν πρέπει να ευχαριστείς για την θεραπεία σου”. Στη συνέχεια της έδωσε ένα φυλαχτό να το έχει πάντα μαζί της και έφυγε. Η κυρία μπήκε μέσα στον ναό (που ήταν πολύ πρωί) και ρώτησε τον (την) νεωκόρο τι ήθελε ο παππούλης τόσο νωρίς εκεί. Ο (Η) νεωκόρος είπε πως δεν ήξερε για ποιον παππούλη μιλά και έδειξε να αγνοεί το γεγονός. Μα και αργότερα, μετά από μέρες, που η ίδια τηλεφώνησε στο ναό και είπε τα καθέκαστα, κανείς δεν ήξερε τίποτα και φυσικά της είπαν πως ο παππούλης δεν είχε έρθει εκείνη τη μέρα στον ναό (και μάλιστα τόσο πρωί).

Η ίδια φυσικά μετά από όλα αυτά συγκλονίστηκε αφού είχε και το τεκμήριον του θαύματος (το φυλαχτό που της είχε δώσει). Με τα πολλά, και μετά και την διαβεβαίωση του γέροντα Νεκταρίου πως εκείνη την μέρα και ώρα ήταν στο Ναό στην Καμάριζα, έγινε αντιληπτό από όλους πως ο γέροντας που εμφανίστηκε στην γυναίκα ήταν ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος που πήρε την μορφή του γέροντα Νεκτάριου Βιτάλη!!

Το παραπάνω κείμενο -σχετικό με το νέο θαύμα του Αγίου Νεκταρίου-, μας έστειλε ο καλός μας φίλος Ε.Ν.Ε., τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

Κοινοποίησε τη σελίδα: